Afișări ale paginii săptămâna trecută

miercuri, 1 aprilie 2015

La volan



     Toată lumea are permis de conducere şi se pricepe la condus, dar mă întreb oare câţi ştiu cum se conduce o maşină !?!? Fiindcă nu-i chiar aşa de simplu să te sui la volan şi să porneşti la drum. Primul "inamic" al tău este ... bordul maşinii, cu miile de beculeţe care pâlpâie şi clipocesc de-ţi iau ochii, făcându-te săte simţi precum căpitanul Jean Luck Piccard în serialul "Star Trek". După aceia sunt "chestiile" ale mişcătoare, care-ţi sar în faţa maşinii atunci când tu te aştepţi mai puţin şi pe care Noul Cod Rutier îi ridică la grad prioritar şi îi denumeşte ... pietoni. Ai o maşină bengoasă, ai carnet de conducere, ai banu' pe tine dar îţi este foarte greu să descifrezi semnificaţia indicatoarelor rutiere care  împânzesc, cu generozitate, şoselele patriei noastre.
      Şi atunci la ce naiba se mai miră reporterii la televizor, când una din trei ştiri este despre un accident rutier, produs de un inconştient, analfabet, care are două clase mai mult ca trenul şi care a făcut Şcoala de Şoferi prin sms la Piteşti. Poate invidia din mine, că nu am şi eu un Lamborghini Diablo, poate frecvenţa cu care sunt date accidentele auto la televizor, poate că preţurile mari la carburanţii auto, poate toate astea la un loc m-au determinat să mă sesisez din oficiu şi să realizez această postare. Şi atunci dacă examenul auto se ia pe alte criterii decât cele legislative, zic eu că şi conducerea unei maşini ar trebui făcute prin sms de cei ce şi-au obţinut permisul aşa sau online de cei care au făcut Şcoala de Şoferi în faţa tabletei sau a laptopului. Dar fiindcă se apropie Sfintele Sărbători de Paşti, nu-mi doresc să fiu cea mai neplăcută persoană din online, am să încerc să-mi opresc disertaţia aici, invitându-vă ca din în când să mai faceţi nişte chestionare auto pentru a vă reîmprospăta şi mai ales, actualiza cunoştinţele de legislaţie rutieră, pe care le-aţi dobândit acum câţiva ani.
     În orice caz eu îmi iau angajamentul să mai revin, în faţa dumneavoastră, şi cu alte postări, ori de câte ori va fi cazul, pentru a vedea cam cum mai stau lucrurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu